تشيز كيك بالشيكولاته للرشيقات فقط


المقادير
2 كوب شوفان 
عسل اسود(يمكن استبداله بسكر بنى) 
4 ملعقه كبيره حليب خالي الدسم 
كاكاو خام 
باكو جيلاتين بدون نكهه 
علبة لبنه منزوعة الدسم 
4 ملعقه كبيره جبن كاسات قليل الدسم 


فانيلا سائله 
قرفه 
بندق محمص للتزيين 



الطريقه

1. القاعده: 
يحمص الشوفان فى مقلاه جافه حتى يصبح ذهبى اللون و يخلط مع العسل الاسود مع الحليب بعدين يفرد فى قاع صينية التشيز كيك و تدخل الفرن 15 دقيقه(راقبيها حتى لا يتحرق العسل) 
2. الطبقه الأولى : 
· ذوبى الجيلاتين فى 12 كوب ماء مغلى و اتركيه يبرد 
· اضربى اللبنه بالمضرب مع العسل عشان تعلى قليلا و بعدين ضيفى الجبن الفانيلا و القرقه و ضيفى الجيلاتين مع الضرب جيدا 
· افصلى ثلثين الخليط و ضيفي الكاكاو و ملعقه كبيره عسل اسود 
· صبى خليط الكاكاو فى الصينيه و اتركيها فى الثلاجه حتى تتماسك 
3. الطبقه الثانيه: 
أضيفى ثلث الخليط المتبقى فوق الطبقه الأولى و اتركيها فى الثلاجه يوم كامل 

تزين بالبندق المحمص و القرفه المطحونه